fredag 5 augusti 2011

Grillad lammytterfilé


Lammytterfilén passar fantastiskt väl att grilla.

Ingredienser

Lammytterfilé, 0,25-1 per person beroende på storlek

Marinad:

Rödvin

Olivolja

Soja

Vitlök

Färsk riven ingefära

Mald svartpeppar

Färsk koriander

Bladpersilja

Tillagning

Putsa köttet och lägg det tillsammans med marinaden i en dubbel plastpåse ett par timmar i kylen. Ta ut köttet någon timme före tillagningen. Tänd grillen och se till att det blir en fin glödbädd. Grilla köttet ca 15-20 minuter beroende på glödens värme. Kontrollera temperaturen med en köttermometer. Köttet skall bli ca 60 grader om det skall vara rött och knappt 70 för att vara helt genomstekt. Ta köttet av grillen och låt det vila i folie ett par minuter innan det skärs upp och serveras. Givetvis kan man även skära köttet i 7-10 cm långa bitar och grilla dessa (se bilden), men då behöver man knappast låta köttet vila innan man äter.

Servering

Med klyftpotatis och tzatziki eller en couscousröra och marinerade auberginer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar