Lammytterfilén passar fantastiskt väl att grilla.
Ingredienser
Lammytterfilé, 0,25-1 per person beroende på storlek
Marinad:
Rödvin
Olivolja
Soja
Vitlök
Färsk riven ingefära
Mald svartpeppar
Färsk koriander
Bladpersilja
Tillagning
Putsa köttet och lägg det tillsammans med marinaden i en dubbel plastpåse ett par timmar i kylen. Ta ut köttet någon timme före tillagningen. Tänd grillen och se till att det blir en fin glödbädd. Grilla köttet ca 15-20 minuter beroende på glödens värme. Kontrollera temperaturen med en köttermometer. Köttet skall bli ca 60 grader om det skall vara rött och knappt 70 för att vara helt genomstekt. Ta köttet av grillen och låt det vila i folie ett par minuter innan det skärs upp och serveras. Givetvis kan man även skära köttet i 7-10 cm långa bitar och grilla dessa (se bilden), men då behöver man knappast låta köttet vila innan man äter.
Servering
Med klyftpotatis och tzatziki eller en couscousröra och marinerade auberginer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar