söndag 28 augusti 2011

Grillad lammstek, skivor

Lammsteken kan med fördel skivas och grillas. Skall se om jag inte kan bjuda mina arbetskamrater på detta om ett par dagar....

Ingredienser

1,5 cm tjocka skivor av lammstek

Marinad bestående av:

Olivolja

Japansk soja

Lite honung

En skvätt vinäger eller citronsaft

Örtkryddor efter smak (tex rosmarin eller timjan)

Vitlök

Svartpeppar

Tillagning

Skiva upp steken. Blanda till marinaden. Marinera köttskivorna i dubbel plastpåse i kylen i minst 3 timmar. En timme innan tillagningen tas förpackningen ut och köttskivorna får bli rumstempererade. Grilla skivorna över en het kolbädd. Skivorna är redo att vändas när köttsaften börjar tränga upp på den ostekta sidan.

Servering

Serveras med ett gott bröd och en tomatsallad, kanske tzatziki och marinerad aubergin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar